Amerikai Intézet

Hasznos tanácsok vizsgázóknak

Itt szeretnénk egy pár olyan hasznos tanáccsal ellátni, amely segítségedre lehet a céljaid elérésében egy nyelvvizsgán.

Ismerkedj meg a vizsga rendszerével és a lehetőségeiddel
Az Euroexam nyelvvizsgán ugyanis lehetőséged van párt választani a szóbeli nyelvvizsgádra. Amennyiben az osztályodból vagy csoportodból többen is vizsgáztok, jelentkezéskor jelezzétek kivel szeretnétek egy párban lenni, így a vizsgán ismerős arc ülhet melletted a szóbeli résznél.

Mindenképpen fontos, hogy megismerd a feladatokat, amelyeket a vizsgán majd találkozol
Minden egyes rész megoldásában segíthetnek ötletek, amelyekkel könnyebben boldogulsz az előtted álló magmérettetetéssel. A szóbeli vizsgán ráadásul az izgalom mellett elég kevés időd van felfogni, hogy mit is várnak tőled, így nem árt, ha előre tudod mire számíts.

Csinálj végig egy mintafeladatsort
Ha Euroexam nyelvvizsgáról van szó, szerezz be egy Practice Test-et vagy töltsd le a webset-et, amelyben benne van egy teljes vizsga feladatsor, így minden egyes feladattípussal megismerkedhetsz, ráadásul a javítókulcs segítségével azt is lemérheted, hogy egy éles vizsgán vajon sikerrel járnál-e.

Fogadd el a segítséget
Van olyan rész, például a levélírás feladatok, amelynek sikeres végrehajtásában maga a nyelvvizsgaközpont nyújt segítséget a következő információkkal. Tanulmányozd figyelmesen és hasznosítsd a tanultakat a nyelvvizsgán is.

Pihenj rá
A nyelvvizsga előtti utolsó napon már ne kínozd magad új szavakkal és nyelvtannal. Egy vizsgán mindig kiemelkedően fontos, hogy kipihenten és frissen fuss neki.

Fő a nyugalom
A nyelvvizsgákon számtalanszor a legnagyobb probléma, hogy a vizsgázó nagyon izgul. Próbálj meg felkészülni "lelkiekben" is a vizsgára, hogy ezt az izgulást a javadra fordíthasd.

Légy alapos, figyelj oda a részletekre
Minden vizsgán vannak apróságok, amik nagyon sokat számítanak. Minden egyes feladatnál figyelmesen olvasd el a feladat leírását és pontosan kövesd az utasításokat. Fontos, hogy nagyon figyelj oda a helyes megoldások pontos felvezetésére a válaszlapokra.

Amerikai Intézet
Amerikai Intézet